Kurs Yazılımı nasıl olmalı?

Eğitim sektörü tıpkı sağlık sektöründe olduğu gibi kutsal bir amaca hizmet ediyor olsa da işletmelerin ayakta durabilmeleri, hizmete devam etmeleri için ticari bir işletme gibi finansal zorunlulukları yerine getirmeleri gerekiyor.
Bunların başında zorunlu eğitim haricinde hizmet veren kişisel gelişimi destekleyen kurslar, yabancı dil okulları, dans, sanat ve spor okulları geliyor. Aylık satış üzerinden gelir ve gider dengesini oluşturan kursların hedeflenen rakamlara ulaşabilmesi doğru satış ve pazarlamadan geçiyor.
Peki, yapılan reklam çalışmaları ve markaların isim yarışları ardında toplanan verileri nasıl koruyor ve kullanıyorlar?
İşte burada karşımıza eğitim kurumu yönetim yazılımları çıkıyor. 

1. Veri güvenliği
Çeşitli reklam çalışmaları ve çabalarıyla toplanan verilerin güvenliği çok önemli. Günümüz teknolojisinde masa üstü yazılımlar yerine bulut sunucuda çalışan yazılım sistemleri en güvenilir seçeneği oluşturuyor. En yalın haliyle; verilerin sunucu bulundurma hizmetinin sağlanması, düzenli aralıklar yedeklerinin alınıyor olması ve kötü niyetli kullanımlara açık olmayacak şekilde kodlanmış olması gerekiyor.

2. Satış görüşmelerinde doğru soru ve cevapların sorulması
Sıcak satış yapan kurum çalışanlarının satışı kapatabilmeleri için aday öğrencilerine doğru soruları sormaları ve cevapları almaları gerekir. Personel sirkülasyonun çok sık olduğu bu sektörde doğru sorunların sorulması işini yazılımlar yapıyor. Personelin inisiyatifinde olmayacak şekilde satışı kapatmak yine doğru yazılım sistemleri tarafından sağlanıyor.

3. Kurumsal ve köklü yazılım firmalarının ürünlerinin kullanılması
Birçok eğitim kurumu sektöre girdiğinde kendi fikirlerini gerçekleştirmek istemelerinden ve çeşitli güvenlik zafiyetlerinden korktukları için kendi yazılımlarını yaptırmak isterler. Ancak tabiri caizse kazın ayağı hiç öyle değil! Yazılım teknolojisinden anlamayan kurum yöneticileri maaşlı olarak işe aldıkları bir personele hayalindeki yazılımı yaptırabileceğini düşünerek ciddi bir maliyetin altına girerler. Belirli bir süre bitmeyen, yarım kalan bir proje ile aldıkları personel işten ayrılır ve kötü son! Sektörde birçok marka ile uzun yıllar çalışmış, köklü bir yazılım firması ile çalışarak hem doğru hizmeti almış hem de gereksiz maliyete katlanmamış olursunuz.

4.Yasal zorunlulukları gözetmek
Eğitim danışmanları satış görüşmesi esnasında bir an önce satışı kapatmak ve kaydı gerçekleştirmek için aceleci davranabiliyorlar. Özellikle sık değişen ön büro ekibinin adapte olması gereken zamanda yanlış yapmaya çok açık olabiliyor. Personel yanlışlarını sistemsel olarak engelleyebilmek doğru yazılımdan geçiyor. Sözleşme, senet, makbuz gibi çıktıların doğru ve eksiksiz hazırlanması, sonradan oluşabilecek yasal zorunluları gözeterek imzalanması personel inisiyatifine bırakılmadan yazılım sistemleri ile korunmalı.

5. Dinamik yetkilendirme ve veri analizi
Uzun yıllar sektörde çalışmanın verdiği tecrübeyle söylenebilir ki ‘veri hırsızlığı’, ‘öğrenci ve para çalma’ kötü niyetli personeller yüzünden karşılaşılan durumlar… Sistemsizliğin ya da kullanılan sistemin açıklarını fırsat bilen bazı çalışanlar zaman zaman kurumlarını zora sokmuşlardır. Buna fırsat vermemek için doğru yazılım sistemleri ile doğru kişiye doğru yetkiyi tanımlamak, silinmiş düzenlenmiş her bir hareketi saklamak yine profesyonel yazılım sisteminin işi! Yapılan işlem hareketlerini ve satış, pazarlama, finans, yönetim anlamında doğru raporlamak iyi bir yazılım gerektiriyor. 

Eğitim kurumunuzu doğru veri analizi yaparak profesyonel bir şekilde yönetmek için Aristo LMS ile tanışın!

Bu yazıyı paylaşın

İletişim Bilgileri

  • Adres: Kocaeli Üniversitesi Teknopark E7

  • Telefon: (0507) 504 62 25

  • Email: [email protected]

İletişim Formu

Formu doldurarak aklınıza takılanları bize ulaştırabilir, sorularınıza cevap bulabilirsiniz.