Sürdürülebilirlik, eğitim sektöründe nasıl yer buluyor?

Sürdürülebilirlik Odaklı Eğitim ve Özel Öğretim Kurumu Nasıl Görünmeli?

Günümüz tüketicileri tercih ettiği işletmelerin çevresel, sosyal ve etik açıdan sağlam uygulamaları takip etmesini istiyor. Y ve Z kuşağının ezici bir çoğunluğu bugün çevreye zarar vermeyen, doğal kaynakları tüketmeyen, insanların yaşamlarını ve vahşi yaşamı olumsuz etkilemeyen ürün ve hizmetler için daha fazla para ödeyecek nitelikte. İster büyük ister küçük işletmeler olsun, 'dikkatli alışveriş' veya 'sürdürülebilir seçimler ‘in öne çıktığı bir sürdürülebilirlik çağına giriyoruz. Bu eğilim bizi, çevreyi derinden önemseyen şirketler arayan, sürdürülebilirlik bilincine sahip müşteriler çağına yönlendiriyor.

Peki sürdürülebilirlik eğitim sektöründe nasıl yer buluyor?

Sürdürülebilirliğin başında enerji tasarrufu geliyor. Aslında çevrimiçi (online) / uzaktan eğitim kavramı birlikte bu durum tersi yönde artış göstererek bizleri daha fazla makine başına itmiş gibi görünse de fiziki eğitime kıyasla yine tasarruf ettiğimiz söylenebilir. Özel öğretim kurumları, devlet okullarına nazaran esnek eğitim saatleri ve imkânlarıyla hem öğrencilerine hem de çalışanlarına daha fazla olanak sağlıyor. Bu noktada kurum içi eğitimlerle enerji tüketimini azaltan davranışlar edinilmesi gerektiriyor.

Aristo LMS, yeşil teknoloji hareketini destekliyor!

Yabancı dil okulları, dans ve sanat kursları, kişisel gelişim atölyeleri gibi özel öğretimin başlıca kurumları eğitim ve işletme yönetimini sağlıklı bir şekilde yapabilmek için yeni nesil yazılım çözümlerini kullanmayı tercih ediyor.

            Eğitim kurumlarında yapılacak en büyük çevreci hareketlerin başında kağıt israfını önlemek geliyor. Eğitim materyalleri dışında ‘online sınav’, ‘online anket’ , ‘online ödeme/ tahsilat’ , ‘e fatura/ makbuz’ gibi işlemler artık uygulamalar üzerinden kağıt kullanımı gerektirmeden çözülebiliyor.

İşte bu noktada Aristo LMS kullanan eğitim kurumları, online sözleşme gönderme, online tahsilat yöntemleri ile öğrenci kaydı almayı hem hızlandırıyor hem de sayfalarca yazdırılan sözleşmelerden kurtarıyor.

            Öğretmenlerin aldıkları çevrimiçi (online) yoklama ile yine manuel dosya takibi gerekmezsin sistem üzerinden anlık çözüme kavuşturuyor.

            Online sınav & Anket modülleri ile  tüm sınavları internet üzerinden yapabilirken hem zamandan hem de maliyetten kazandırıyor. Eğitim dokümanlarının sistem üzerinden dosya paylaşımı ile iletilmesi yine teknolojinin sürdürülebilirliği desteklediği alanlardan.

            Sürdürülebilirlik odaklı davranış edinebilmek için bireysel olarak atabileceğiniz bazı adımlar;

Enerji tasarrufunu destekleyen ürünlerini kullanın. (Akıllı aydınlatma sistemleri, hava üflemeli kurutma makineleri, geri dönüştürebilir plastik ürün kullanımı…)

Atıkları azaltın ve yönetin. (Yiyecek israfı yapmaktan kaçının, su ve enerji tasarrufu sağlayan filtreler kullanın.)

Organik ürünleri kullanın. (Günlük tüketim ürünlerinde organik ürünlerin tercih edilmesi daha hafif bir karbon ayak izi bırakır. )

Bu yazıyı paylaşın

İletişim Bilgileri

  • Adres: Kocaeli Üniversitesi Teknopark E7

  • Telefon: (0507) 504 62 25

  • Email: [email protected]

İletişim Formu

Formu doldurarak aklınıza takılanları bize ulaştırabilir, sorularınıza cevap bulabilirsiniz.