En çok kayıt ve görüşmeyi nereden alıyorsunuz?

Yabancı dil okulları, dans ve sanat kursları, kişisel gelişim atölyeleri gibi birçok özel öğretim kursu verdikleri hizmet ve eğitimlerin daha fazla kişiye ulaştırabilmek için çeşitli reklam kampanyalarına yatırım yapıyorlar.

Özellikle eylül ve ocak ayı gibi okulların açıldığı sezonda veya okulların kapanmasıyla yaz okulu konsepti ile şehri afiş ve duyuru ile donatıyor. Her yaştan kişinin ihtiyacı olan eğitimleri verebilmek için duvar, billboard, internet reklamları ve sosyal medya aracılığı ile kampanyalarını duyuruyor. Peki, yeni eğitim dönemine tam kapasite ile başlamak yoğun sezonlarda hedef cirolara ulaşmak için verilen reklamlar ne kadar başarılı?

İşte bu noktada reklamların geri dönüşünün sağlamasını yapmak çok büyük önem arz ediyor. Doğru reklama yatırım yapmak ve bu yatırıma devam etmek için mutlaka size en uygun kampanya içeriği ve reklam kaynağını keşfetmek gerekiyor. Siz reklamların geri dönüşünü nasıl ölçüyorsunuz?

İnternet ve sosyal medya reklamlarında tıklanma ve gelen taleplerin sayısal verilerine ulaşmak mümkün. Ancak duvar, afiş ve billboard gibi gerçek reklamları ölçmenin yolu tamamen kişiye sormaktan geçiyor.

'Bize nereden ulaştınız? Ya da bizi nereden duydunuz?'

Pek çok eğitim danışmanı görüşmek için gelen ya da arayan öğrenciye bu soruları sorarak kaynak analizi yapıyor. Ancak satış görüşmeleri genellikle stresli ve yoğun tempoda geçtiğinden bu sorular çalışanın inisiyatifine kalıyor. Bu sorunun daima sorulması ve unutulmaması için Aristo ilk görüşme ekranında kaynak seçimini zorunlu kılıyor. Aristo LMS kullanan eğitim danışmanları sistemdeki zorunlu alanları doldurmadan kayıt görüşme giremeyeceklerini bildikleri için mutlaka doğru reklam kaynağını seçiyor. Bu kontrollerle birçok sorun ve önem arz edebilecek alanlar çalışanın inisiyatifine bırakılmıyor.
Aristo'nun zengin satış & pazarlama raporlarından biri olan 'Kaynak Raporu' ile reklamlarınızın geri dönüşünü anlık ve aylık raporlarla sağlıklı bir şekilde ölçebilirsiniz. Doğru reklama yatırım yaparak daha fazla öğrenciye ulaşarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

Şimdi denemek için demo talep edin!

Bu yazıyı paylaşın

İletişim Bilgileri

  • Adres: Kocaeli Üniversitesi Teknopark E7

  • Telefon: (0507) 504 62 25

  • Email: [email protected]

İletişim Formu

Formu doldurarak aklınıza takılanları bize ulaştırabilir, sorularınıza cevap bulabilirsiniz.